Не можете да ги игнорирате многуте вознемирувачки двојни стандарди со кои мажите и жените денес се соочуваат. Иако светот постигна извонреден напредок во родовата еднаквост, сепак има многу примери за работи што се во ред за мажите, но не се прифатливи кога ги прават жените и обратно.

Од корисници на Твитер беше побарано да споделат пример за двоен стандард кога станува забор за полот, а шаренилото од одговори воопшто не не` изненади.