Фотографот Ивета Ивенс создаде серија на фотографии од мајки кои ги дојат своите бебиња на различни места. Ивета е мајка на две деца и својот најстар син го доела до три години. “Јас го правев тоа насекаде: во парк, на пазар, во продавници. Верувам дека мајката не треба да се двоуми да го дои детето, кога тоа ќе посака. Децата знаат кога е време да се одвикнат од доењето. Другите не треба да се интересираат за тоа.”

Погледнете ги овие прекрасни фотографии кои го прикажуваат доењето во најубавата форма.