За повеќето луѓе Бигфут е само мит, но еден човек верува дека го видел мистериозното животното и има видео докази.

Мислата за џиновско влакнесто чудовиште на планините е доволна за да ги исплаши повеќето луѓе. Всушност, многу луѓе се прилично среќни верувајќи дека Бигфут е само мит. Но некои активно се обидуваат да најдат докази за негово постоење.

Еден од овие луѓе е Мајк Бодевиц, кој се опишува себеси како „семеен човек кој ја сака природата“.

Користејќи TikTok, Мајк го документиаше своето искуство со суштеството и, иако снимката е матна, беше доволна да убеди неколку луѓе на интернетот.

@mike_bodewitz#Sasquatch #sasqautch #OregonSasquatch #bigfoot #bigfootisreal #Bigfoot #bigfootsightings #OneStepCloser

♬ original sound – Mike Bodewitz

Бодевиц објасни дека успеал да го сними животното додека шетал велејќи:

“Го видов тоа со свои очи. Не сакав да се приближувам за да не го направам нервозен, но јасно беше дека ме гледа„

Снимката не е многу убедлива, но несомнено ќе охрабри повеќе луѓе да внимаваат на околината следен пат кога ќе одат на прошетка. Особено оние кои сакаат да веруваат во Бигфут.