Корисник на Редит го сподели своето вознемирувачко искуство за тоа кога се разбудил за време на операција на белодробно крило.

Корисникот  на Redit, Doge_Ram, објасни дека „белиот дроб му работел само со 15% капацитет од нормалното, па лекарите морале да реагираат брзо“. Како резултат, тие го однеле во собата за итни случаи, наместо во операционата сала и му дале кетамин.

Откако ја објасни нивната нетрпеливост, корисникот на Redit стигна до ужасниот дел од приказната. Хируршката интервенција, која вклучува вметнување цевка во белиот дроб, траела 45 минути, наместо вообичаените 10 и тој се разбудил.

Тој објасни:

„Се будам и ја кревам главата, погледнувам надолу, и гледам хируршки клешти на моите ребра и  хирург со крвави ракавици. Хирургот од моја десна страна, лекарот-асистент лево од мене и уште 5 други луѓе (медицински сестри, а можеби и радиолози) кои ја гледаат операцијата.

Хирургот застанува за една секунда, се сврте кон сите и кажа: „не му дадовме доволно кетамин“. Највеќе се сеќавам на една студентка медицинска сестра која изгледаше како да видела дух. Да бидам фер, веројатно и изгледав така“.

Кога пациентот прашал: „Уште колку?“, му било кажано дека операцијата е „скоро готова“. Сепак, се чини дека ова било лага, бидејќи тогаш почувствувал како хирургот „го отсекува мускулот за да ја открие градната празнина“. Корисникот на Reddit се онесвестил, а потоа повторно се разбуди двапати пред да заврши маката.

Doge_Ram изјави дека искуството сè уште ги прогонува. И покрај ова, тој немаат намера да ја тужи болницата, бидејќи тоа би бил долг процес што нема да им помогне да го заборави ужасниот настан.