Постојат многу чудни и интересни нешта за кои не знаеме. Работите ги земаме здраво за готово и не бараме објаснување за нивното постоење.

1. Дали знаете дека физички е невозможно да го лижнете лактото?

2. Отпечатоците од прсти на сите луѓе се различни, истото важи и за отпечатоците на јазикот.

3. Срцето чука над 100.000 пати на ден.

4. На храната која ја внесувате секој ден, и требаат околу 12 часа, за да се свари целосно.

5. Кивањето излегува од устата со брзина од околу 180 км/ч.

6. Жените трепкаат двојно почесто од мажите.

7. Повеќето од прашината во нашите домови се мртва кожа.

8. Постојат повеќе живи организми во нашето тело, отколку луѓе кои живеат на Земјата.

9. Бебињата се раѓаат без капаче на колената. Тие се развиваат помеѓу 2 – 6 годишна возраст.

10. Мажите можат подобро да ги препознаваат малите знаци од жените. Жените пак имаат подобар слух.

11. Носењето слушалки за само 1 час ги зголемува бактериите во увото до 700 пати.

12. Ако кивнете силно, може да си скршите ребро. Ако се обидете да го потиснете кивањето, може да пукне крвен сад во главата и тоа да доведе до фатален крај.

13. Еден бакнеж стимулира 29 мускули и хемиски елементи кои не смируваат. Жените сакаат лесни и чести бакнежи, додека мажите преферираат страсни бакнежи.

14. При секое лижење на поштенска марка, консумирате 1/10 дел од калориите.

15.Очите остануваат со иста големина од раѓањето, но носот и ушите никогаш не престануваат да растат.

16. Просечено човек заспива за 7 минути.