Откако пожар ја зафати Богородичната црква, набрзо, богатите луѓе во светот, државите и организациите кои ја ценат културата и богатството, за многу краток временски период собраа околу 900 милиони евра.

Со соберените финансиски средстве, реномирани архитекти започнаа да го планираат нејзиното реконструрирање, но решенија пристигнаа и од некои луѓео со малку поголема фантазија од сите останати.

Резултатите? Ексцентрични и урнебесни предлози со кои дефинитивно Нотр Дам ќе се истакне, ако некогаш се прифатат:

1. Нотр Дам со базен за пливање

2. Со паркинг

3. „Мекдоналдс“ Нотр Дам

4. Нотар Дам под стаклена купола

4. Апартман на врвот за Квазимодо

5. Златен врв

6. Нотр Дам циркус

7. Апстрактен врв

8. „Луј Витон“ Нотр Дам

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2019/05/1-89.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2019/05/1-89-400x214.jpgНане.мкКултура и уметностЗабаваОткако пожар ја зафати Богородичната црква, набрзо, богатите луѓе во светот, државите и организациите кои ја ценат културата и богатството, за многу краток временски период собраа околу 900 милиони евра. Со соберените финансиски средстве, реномирани архитекти започнаа да го планираат нејзиното реконструрирање, но решенија пристигнаа и од некои луѓео со...Секој ден нешто свежо