Љубовта е во малите нешта: пораките „добро утро“, бакнежите за добра ноќ, подароците и изненадувањата. Љубовта е исто така поврзана со постапките. Па затоа понекогаш правиме работи што ги повредуваат нашите партнери, а честопати, воопшто не го забележуваме тоа.

За да разберете повеќе за грешките што ненамерно ги правиме, продолжете да читате.

1. Заборавање на времето со пријателите

Еден човек започнува нова врска и целосно исчезнува од животот на неговите пријатели – звучи ли ова познато? За жал, прилично е вообичаено да се случуваат вакви работи. Во овој случај, треба да се потсетите дека дури и кога сте во љубовна врската, многу е важно да останете во контакт со пријателите, бидејќи квалитетот на животот е значително зголемен кога имаме добри пријатели.

2. Ги користите овие 4 зборови пред вашиот партнер

Дали знаевте дека, според експертите, постојат зборови што не треба да му ги кажувате на вашиот партнер? Иако комуникацијата игра важна улога во односите, некои зборови е подобро да не се кажат. Зборовите се следниве:

„Треба“: Овој збор носи чувство на фрустрираност кон постапките на вашиот партнер.

„Секогаш (како,„ Вие секогаш го правите ова. “): Ова го прави вашиот партнер да се чувствува како да не смее да направи грешка.

„Никогаш“: Овој збор го тера вашиот партнер да ги оправдува своите постапки

„Но (како во„ Да, тоа не беше во ред од моја страна, но … “): Изговарањето на зборот„ но “, во овој случај, го прави вашиот партнер да се чувствува како изјавата во која признавате вина да е поништена.

Дали сте навикнати да ги користите овие зборови? Ако е така, можеби е добра идеја да размислите за подобар начини на комуникација со вашиот партнер

3. Фокусирање на жртвувањето на вашиот партнер со цел да му се заблагодарите

Да претпоставиме дека добивте прекрасен букет со рози. Како реагирате на тоа? Многумина од нас би рекле: „Благодарам! Не си требал!“ или „Ти благодарам! Не мораше да се мачиш! “ Но, дали е ова најдобриот начин за комуникација?

Една студија открила дека кога им се заблагодарувате на другите за нешто што ви е подарено  треба да го искажете со позитивни чувства и благодарност  наместо да се фокусирате на истакнување на цената на таа постапка. Најдобар начин да му се заблагодарите на вашиот партнер за розите е да кажете: „Благодарам, многу се убави!“ Гледате колкава е разликата?

4. Легнување во кревет во различно време

Дали останувате будни до доцна, а вашиот партнер легнува порано?  Една студија покажа дека жените преферираат да одат во кревет истовремено со нивните партнери. Всушност, 75% од паровите си легнуваат во различно време поради различни причини, вклучувајќи работен распоред, гледање телевизија или сурфање на интернет.

5. Заборавање на бакнеж за добра ноќ

Современиот живот бара од нас да работиме напорно, да одговараме на е-пошта, да извршуваме секојдневни задачи, да ги извршуваме домашните обврски и да управуваме со финансиите и семејството. Понекогаш може да ги земеме нашите односи здраво за готово и да заборавиме на малите нешта. Затоа одвојте време и бакнете го вашиот партнер за добра ноќ.

 

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2021/05/6-8-860x452.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2021/05/6-8-400x214.jpgСнежана МирческаНекатегоризираноЉубовта е во малите нешта: пораките „добро утро“, бакнежите за добра ноќ, подароците и изненадувањата. Љубовта е исто така поврзана со постапките. Па затоа понекогаш правиме работи што ги повредуваат нашите партнери, а честопати, воопшто не го забележуваме тоа. За да разберете повеќе за грешките што ненамерно ги правиме, продолжете...Секој ден нешто свежо