Инспиративната и креативна бабичка веќе има 9.000 следачи на социјалната мрежа Инстаграм.

81-годишната Јулија Алешичева доаѓа од Санкт Петербург, а профилот на Инстаграм го направил нејзиниот внук Јан Горкунов, кој е воодушевен од талентот на неговата баба.

Јулија немала никакво претходно ликовно образование, а везењето го научила од својата баба. Нејзините креации се вистински ремек-дела, а еве како изгледаат:

1. „Две мачки“

2. „Две во кошница“

3. „Мачката која живееше со Ван Гог“

4. „Две мачки и куче“

5. „Мачка и глувче“

6. „Коработ на Ное“

7. „Руска Венера во бањата“

8. „Спајс грлс“

9. „Овалната мачка и нејзините пријатели“

10. „Пола Негри“

11. „Филипинскиот сувоносен мајмун“

12. „Девојка во шал“

13. „Девојката која го слуша пеењето на птиците“

14. „Јудита“

15. „Херакле“

16. „Девојка после капење“

17. „Девојката која не можела да запамети“

18. „Мачка со глувче“

19. „Светиот лик на Исус Христос“

20. „Ева“