Со бројните кристални пештери и азурната вода, угледот на Хрватска значително порасна меѓу туристите кои ја бараат совршената дестинација под Сонцето.

Во продолжение погледнете ги нивните најомилени плажи, за кои туритисте сметаат дека се најдобри во секој поглед:

1. Плажата „Златни рат“, во Бол, на островот Брач

2. Плажата „Пунта Рата“, во Брела

3. Пештерската плажа „Бетина“, во Дубровник

4. Плажата „Стинива“, во Вис

5. Приватната плажа „Little Green Bay“, на островот Хвар

6. Плажата „Нугал“, во Макарска

7. Плажата „Дубовица“, на островот Хвар

8. Плажата „Бање“, во Дубровник