Како и денешните фотографи кои имаат идеја за совршена слика, агол и други работи, уметниците од минатото имале своја визија за тоа како да ги прикажат луѓето. Ова е причината зошто некои портрети се многу подобри од другите.

Решивме да споредиме како изгледаат познатите луѓе од минатото во портрети од различни уметници. Понекогаш дури и не изгледа како истата личност.

Катерина II

Чарлс II од Шпанија

Ана Болејн

Волфганг Амадеус Моцарт

Луј XVI

Волтер

Екатерина Воронцова-Дашкова


Николај Гогољ

Јохан Себастијан Бах

Жан-Жак Русо

Маркиза де Помпадур


Николо Паганини

Жорж Жак Дантон

Елизабета I

Шарлот Бронте

Барух Спиноза

https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2021/12/kkk-860x452.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2021/12/kkk-400x214.jpgБојана НевеселовНекатегоризираноКако и денешните фотографи кои имаат идеја за совршена слика, агол и други работи, уметниците од минатото имале своја визија за тоа како да ги прикажат луѓето. Ова е причината зошто некои портрети се многу подобри од другите. Решивме да споредиме како изгледаат познатите луѓе од минатото во портрети од...Секој ден нешто свежо