Се чини дека наоѓањето на нешто навистина вредно на пазарот е невозможна задача. Но, Интернет корисниците докажуваат дека ви треба само малку среќа за да пронајдете нешто неверојатно уникатно и оригинално!

Еве дел од најуникатните работи што ги израдуваа нивните нови сопственици. И во бонусот, ќе видите доказ дека понекогаш, нешто навистина вредно може биде бесплатно!

1. „До денес не знаев дека ми треба саксија во форма на слон во животот (300 денари).“

2. „Ова е острилка за моливи. Стара е околу 100 години и ме чинеше само 350 долари. Ја исчистив и ја обожавам.“

3. Ова не е само фотелја, туку и пријател

4. „Го најдов ова мало преслатко маче на мојот локален пазар.“

5. Стар украс во форма на ананас од месинг, од 200 денари

6. „Јас сум голема обожавателка на накит, но овој мал бакарен брош во форма на молец беше премногу уникатен за да го оставам.“

7. „Ја најдов оваа акварелна слика за 300 денари на продажба на недвижен имот! Не знам кој е уметникот – но обожавам сликата!“

8. „Не ми се верува каква среќа имав! Откако видов една на Интернет, посакав иста ваква светилка од витраж во форма на желка. Ја пронајдов за 250 денари!“

9. „Отсекогаш сум ваков ѕиден часовник и конечно пронајдов еден 600 денари.“

10. „Погледнете го ова неверојатно уникатно огледало што го пронајдов на локалниот пазар!“

11. „Вчера го најдов оваа брош „Арт Деко“ од 10 каратно бело злато на локалниот пазар. Беше сместен за ‘скршен’ накит, за 1000 денари, а вреди 15.000 денари!“

12. „Овој нож и оваа чинија во форма на јастог ги пронајдов во 2 различни продавници, но си одговараат совршено!“

13. „Заљубен сум во овој керамички дух“

Бонус: Понекогаш уникатните работи може да бидат и бесплатни!