Според фенг-шуи, предметите во нашиот дом се носители на разни енергии и затоа секогаш треба да внимаваме што внесуваме во нашиот дом и на кое место го поставуваме, бидејќи според кинеското учење, најчесто предметите влијаат врз нашиот успех и среќа во животот.

Па така, во продолжение прочитајте кои 10 предмети треба да ги исфрлиме од домот до новата година, за да имаме успешна 2021!

Станува збор за:

  • Кујнски прибор што веќе долги години не го користите.
  • Скршени и чинии и чаши со пукнатини.
  • Стари списанија и каталози.

  • Свеќи кои долго време не сте ги користеле.
  • Стари перници.
  • Износени обувки.
  • Облека која долго време не сте ја носеле.

  • Стари електронски уреди и кабли.
  • Лекарства со поминат рок на траење.
  • Козметика која долго време не сте ја користеле.
https://www.nane.mk/wp-content/uploads/2020/12/util-e-interesante-colores-y-significado-ano-nuevo-n400949-640x360-642875.jpghttps://www.nane.mk/wp-content/uploads/2020/12/util-e-interesante-colores-y-significado-ano-nuevo-n400949-640x360-642875-400x214.jpgНане.мкДом и градинаСпоред фенг-шуи, предметите во нашиот дом се носители на разни енергии и затоа секогаш треба да внимаваме што внесуваме во нашиот дом и на кое место го поставуваме, бидејќи според кинеското учење, најчесто предметите влијаат врз нашиот успех и среќа во животот. Па така, во продолжение прочитајте кои 10 предмети...Секој ден нешто свежо