Сите ние лесно можеме веднаш да препознаеме кактус, но дали знаете како изгледа трахијандра? Во продолжение погледнете ги 10-те најуникатни собни растенија што постојат на светот, за кои малкумина знаат, а кои на домот ќе му дадат бајковит изглед!

1. Маримо Бос топчиња

2 Литхоп или „живи“ камење

3. Црни сукуленти

4. „Делфин“ сукуленти

5. Хоја Кери

6. Цик-цак кактус

7. Трахијандра

8. „Роза“ сукуленти

9. Красула Амбела

10. Еуфорбија Обеса