Постојат моменти кога на секој од нас му треба некое време да биде сам. Тогаш можеме да ги затвориме очите и да заминеме на некое напуштено место, каде што ништо нема да ни ја разбива тишината освен брановите или шушкањето на листовите. Денес можете да уживате некоја минута во осаменост, без да ги затворите на очите. Погледнете ги овие прекрасни куќи, безбедно скриени од очите на јавноста.

10. Ветеран куќа во Тексас, САД

9. Бунгалов под борови во Британска Колумбија, Канада

8. Куќи на врвот на еден трговски центар во Хунан, Кина

7. Кањон палата во Јута, САД

6. Подземна вила во Валс, Швајцарија

5. Клиф куќа во Кукуимбо, Чиле

4. Вила на езеро во Хорделанд, Норвешка

3. Пустинска оаза во Калифорнија, САД

2. Хотелот Mirrorcube во Лапонија, Шведска

1. Пентхаус во карпа во Бејрут, Либан

Бонус: Клиф проектот Повлекување