Доколку сакате вашиот дом секогаш да мириса свежо и чисто, а истовремено да го нема присуството на вештачките мириси, постојат бројни природни начини како тоа да го постигнете.

Еден од нив е и употребата на чудесниот ловоров лист, кој е достапен во сечија кујна, а кој претставува одлично средство за прочистување на домот од било какви непријатни мириси и мирисот на влага.

Сè што треба да направите е да запалите неколку суви ловорови лисје, а резултати кои може да ги очекувате од истите се неверојатни:

  • Мирисот од ловоровиот лист дејствува како аналгетик, при кој организамот започнува активно да лачи ендорфин, кој е познат како хормон на среќата.
  • Го смирува нервниот систем.
  • Мирисот од ловоров лист има моќ да ги спречи и ублажи епилептичните напади.

  • Помага при состојби на зашеметеност.
  • Ги прочистува дишните патишта и ја подобрува функцијата на системот за дишење.
  • Освен што лековито делува врз здравјето, ловровиот лист е и корисно средство во борбата против различни инсекти, бидејќи неговиот мирис ги заплашува истите, без да биде опасен за децата и милениците.

Се препорачува да се запалат листовите и да излезете од просторијата на 10 минути. Кога ќе се вратите назад, веднаш ќе ја забележите значителната позитивна разлика во атмосферата.