Омега 3 масните киселини носат многу позитивни ефекти по нашето здравје. Но, сепак за некои луѓе проблем во консумирањето на ваквите производи е „непријатниот“ вкус кој може да го чувствуваме во текот на целиот ден. Сепак постои додаток во исхраната кој става крај на овој проблем кој навидум нема решение.

Möller’s маслото од црн дроб на бакалар е пионер во внесувањето вкусови во ваков тип на производи. Möller’s маслото од црн дроб на бакалар веќе со години ја добива наградата за супериорен вкус од Меѓународниот институт за вкус и квалитет (iTQi Белгија).

Меѓународниот институт за вкус и квалитет е водечка светска организација посветена на сертифицирање на вкусови на производи за исхрана и пијалок, чии судии се избрани од 15-те најпрестижни европски асоцијации за кулинари и сомелиери.

Оваа година жирито на институтот, кое е составено од 175 експерти, ги додели следниве награди за Möller’s маслото од црн дроб на бакалар:

  • Möller’s масло од црн дроб на бакалар со вкус на лимон – Награда за супериорен вкус – 2 златни ѕвезди
  • Möller’s масло од црн дроб на бакалар со вкус на зелено јаболко – Награда за супериорен вкус – 2 златни ѕвезди
  • Möller’s масло од црн дроб на бакалар со овошна арома – Награда за супериорен вкус – 1 златна ѕвезда

Möller’s маслото од црн дроб на бакалар е оценувано според неколку критериуми како: вкусот, мирисот и сензацијата по голтањето и е ставено под категоријата „храна и здравје“.

Совршеноста на производот и наградата е резултат на:

  • Исклучителната чистота на суровината
  • Многу високи стандарди при процесот на производство
  • Строга контрола на квалитет.

Производите се тестираат на принцип на „слепо тестирање“.  Тоа значи дека за да се обезбеди објективна проценка, жирито не е свесно за брендовите на производите, името на производителите и потеклото на производите.

Секој производ се оценува за неговиот органолептички квалитет по систематски пристап базиран на 5 меѓународни критериуми за хедонска сензорска анализа.  Секој член на жирито го проценува и оценува производот самостојно, во тишина и без комуникација со другите членови на жирито.

Möller’s маслото од црн дроб на бакалар освен што се грижи за вашето здравје се грижи и за вашето „непце“. Нема ништо подобро од тоа кога здравото ќе се вклопи со вкусното.

MÖLLER’S можете да го купите во аптеките на Виола, Зегин, Еурофарм, Бети, ДНА Анни Фарм, Дона Фарм, Галениум Фарм, останатите приватни аптеки и дрогериите на ДМ.