Велат дека во животот ништо не е случајно. Ако е така, приказната во оваа статија може да се смета за судбина. Животот ги спои Марк Хаден и неговата ќерка, и нивната приказна ќе ви го стопли срцето.

Сакаме да ви раскажеме неверојатна приказна за пријателство што „било пишано“ да се случи

Нивната средба била судбина

Требало да биде само уште еден обичен работен ден за него, но било така така. Тој ден започнал како сите останати, Марк отишол на својата 24-часовна смена, како и обично. Потоа, одеднаш, задачата му била сменета и го ставиле во медицинската единица. Неговата единица била испратена кај жена која таа ноќ родила девојче, Ребека Грејс, девојчето што Марк и неговата сопруга подоцна ќе го посвојат. Марк сам го донел бебето на овој свет.

Одлуката за посвојување на Грејс била изненадувачки лесна.

Откако се родила Грејси, Марк и неговата единица ги одонеле бебето и мајката во болница. Набргу потоа, било јасно дека девојчето ќе биде ставено на посвојување. Марк рече дека веднаш „почнал да се јавува барајќи совет како да ја посвои Грејси“.

„Беше долга ноќ, не знаев дали воопшто ќе биде можно“, се сеќава Марк. „Утрото дознавме дека е можно, и топката почна да се врти многу побрзо“. Тие ја донеле Грејс дома 48 часа подоцна.

Грејс стана дел од големо семејство.

Марк и неговата сопруга, Бет, веќе биле родители на 2 деца. Сакале да имаат повеќе деца, но не можеле. Одлуката за посвојување на девојчето била страшна за Марк, бидејќи тој бил татко на 2 момчиња. „Беше многу страшно, но и убаво чувство“, се сеќава Марк. Целото семејство било крајно возбудено поради тоа што Грејс влегла  во нивните животи.

„Никогаш не сме зажалиле и ја сметаме за дел од нашето семејство“.

Грејс и нејзиниот татко имаат посебна врска.

„Го споделуваме размислувањето дека се сретнавме со причина“, вели Марк. Тој се обидува да помине што повеќе време со својата ќерка и го искористува максимумот од тоа.

Тој и неговата сопруга одлучиле да не го кријат минатото на  Грејс од неа. „Одлуката да и кажеме на Грејси од самиот почеток беше донесена од почит кон неа“, вели Марк. Мислат дека би било фер Грејс да знае колку е посебна и не сакаа да започнат да ја градат својата врска криејќи нешто од неа.