Сите сакаме да се чувствуваме одморни, да не сме под стрес поради околните случувања, да имаме подобра меморија, да се ослободиме од сите негативни елементи кои го опкружуваат нашето тело. Иако звучи невозможно постои еден начин на кој сето ова може да се постигне и што е подобро, го нуди медицината.

Озонот е безбоен гас составен од три атоми на кислород (О3). Може да се користи за лекување на медицински состојби преку стимулирање на имунолошкиот систем. Исто така може да се користи за дезинфицирање и лекување на болести. Озонотерапијата има многу позитивно дејство на нашиот организам. Врши детоксификација на организмот, го подобрува снабдувањето со кислород на ткивата, ги раствора маснотиите во крвта, го подобрува вкупниот метаболизам, го подобрува имуниот систем, го победува заморот, стресот, се подобрува концентрацијата и меморијата, го зголемува либидото, со озонотерапија едноставно се добива сила. Исто така денес ќе дознаете како озонот помага при ин витро процедурата.

Како функционира?

Озонотерапија функционира со нарушување на нездравите процеси во телото. Таа може да помогне да се спречи растот на бактерии кои се штетни. Медицински озон се користи за да се дезинфицираат медицинските материјали и да се третираат различни состојби повеќе од 150 години. На пример, ако имате инфекција во вашето тело, озонотерапијата може да го спречи ширењето.

Истражувачкиот доверлив извор покажа дека терапијата со озон е ефикасна во лекувањето на инфекциите предизвикани од:

 • бактерија
 • вируси
 • габи
 • квасец
 • протозои

Озонотерапија, исто така, помага да се ослободите од заразените клетки. Откако телото се ослободува од овие заразени клетки, произведува нови, здрави.

Што помага да се лекува?

Озонотерапијата може да се користи за огромен број на состојби, ова се неколку од нив:

Нарушувања на дишењето

Луѓето со било каков тип на нарушување во дишењето можат да бидат добри кандидати за озонотерапија. Со обезбедување на повеќе кислород во крвта, терапијата со озон може да помогне да се намали стресот на вашите бели дробови.

Дијабетес

Озонотерапијата, исто така е ветувачка за намалување на ризикот од компликации од дијабетес. Компликациите обично се предизвикани од оксидативен стрес во телото. Ако терапијата со озон може да донесе нов, свеж кислород во крвта и ткивата, луѓето со дијабетес би можеле да имаат многу подобри исходи.

Луѓето со дијабетес, исто така, имаат слабо заздравување на раните. Според студијата од 2015 година, терапијата со озон може да биде корисна за поправка на кожата и ткивото.

Имуни нарушувања

Озонoтерапијата може да има корист кај лицата со имунолошки нарушувања, бидејќи може да помогне во стимулирањето на имунолошкиот систем. Имунитетот се зголемува со директно активирање на леукоцитите, кои се стимулираат за борба против вирусите и бактериите, а во исто време се зголемува и нивниот број. На тој начин уште на самиот “ влез “ во организмот се уништуваат причинителите на болестите.

Ја зголемува виталноста и подмладува

Со регулирање на антиоксидативниот статус на организмот во борба против слободните радикали, се одложува процесот на стареење, и ве одржува здрави и витални. Освен од физичка гледна точка, исто така делува и на нервниот систем, го подига нивото на интелектуална способност, го зголемува вниманието и го забрзува размислувањето.

Озон при ин витро процедура

Озонотерапијата при ин витро процедурите, помага пред да се земат јајце клетките за да созреат во поголем број и да бидат поквалитетни, а пред трансферот ја подобруваат приемливоста на матката за јајце клетките. За жените кои се обидуваат да забременат, медицинската озонска терапија применета во сертифицирани клиники за озонска терапија нуди широк спектар на придобивки за зголемување на плодноста. Тука спаѓаат подобрувањата во циркулацијата, а тоа помага да се постигне баланс на хормоналните системи, јајниците и матката и рамнотежата во телото, а особено во репродуктивниот систем. Озонската терапија работи на стимулираното производство на бели крвни клетки, ослободувањето на токсините и штетните слободни радикали од телото, подобрување на циркулацијата и детоксикација на сите фактори кои можат да и помогнат на жената во постигнување на успешна бременост, како што неколку основни научни студии го покажуваат тоа.

Оваа терапевтска техника е исто така корисна за спермата кај мажите, вклучувајќи подобрување на бројот , морфологијата и нивната подвижност. Кога се користи како комплементарна терапија заедно со други третмани за неплодност, озонската терапија обезбедува голема корист и малку ако има недостатоци. Ние ја препорачуваме оваа алтернативна терапија како дел од холистичкиот пристап кон плодноста, комбинирана со ин витро процедура или со други методи на лекување.

Кај кои други заболувања помага?

 • при артериосклероза и стеснување на крвните садови
 • ги балансира мастите и шеќерите во организмот
 • помага кај херпеси и ХПВ инфекции
 • псоријаза и чиреви по кожа
 • го победува заморот, стресот, се подобрува концентрацијата и меморијата
 • го зголемува либидото
 • се добива сила

Не заборавајте дека третманите од ваков тип треба да се прават во добро проверени ординации со професионални дерматолози, затоа што озонскиот гас има непарен број атоми, што го прави нестабилен, затоа е потребен искусен дерматолог кој ќе ја определи соодветната количина и начин за да ја добиете вашата терапија.

За повторно да си ги вратите насмевките на вашите лица закажете си преглед во ординацијата Д-р Анчевски, каде што озонотерапијата е спроведувана строго од професионални дерматолози. Не го оставајте вашето здравје на случајностите, грижете се за себе.