Луѓето отсекогаш биле заинтересирани за тоа како ќе изгледа светот во иднина. Дури и денес може да имаме многу претпоставки за тоа како може да биде во 2100 година. Интересно е да се види кои претпоставки од минатото се остварија, а кои уште чекаме да се отстварат.

Дознавме за неколку предвидувања од минатото и решивме да ги споделиме со вас.

Како луѓето мислеле дека ќе напредува превозот.

Како се замислуваа видео повиците во 30 -тите

Во минатото летачкото возило го нарекувале „летечки тепих.

Тие мислеле дека поштата ќе ја доставува поштар со ракета.

Како се замислувале модерните берберници.

Како се замислувал видео повик на далечина.

Луѓето мислеле дека ќе имаме огромни зеленчуци и овошја.

Се мислело дека пациентите ќе добиваат брзи дијагнози и автоматски рецепти.

Како се замислувало училиштето.

Мислеле дека куќите и зградите ќе се преместуваат со возови.

Исто така, тие мислеле дека ќе се шетаме по вода.

Се верувало дека ќе има покриви над градовите за да се заштитат од временските услови.

Мислеле дека ќе можеме да го смениме времето со „машина за добро време“.

Луѓето во минатото мислеле дека ќе добиваме аудио пораки, па не биле далеку од вистината.

Имале некаква идеја за автоматско чистење.

Како се замислувало фаќањето на белешки.

Мислеле дека ќе имаме автоматски обувки со тркала, ние се одлучивме да ги наречеме ролерки.

Видео повиците биле предвидени во едно списание за електрични експерименти.

Се верувало дека „пожарникари што летаат“ ќе станат реалност.

Дефинитивно предвиделе слушање на вести.