Не обрнуваме многу внимание на секојдневните работи. Што може да биде толку интересно за едноставна кошула или тетрапак сок? Но, некои детали во обичните работи можат да ни го олеснат животот без ние воопшто да забележиме.

Разгледавме предмети што сите ги имаме и откривме многу нови работи за нив.

Триаголникот на дуксери

Сите класични дуксери имаат триаголник сошиен на јаката. Денес, тој повеќе не е функционален, но производителите го додаваат за да го доловат автентичниот изглед. Кога првпат се појавиле дуксерите, триаголникот бил подебел за да се собере потта на сопственикот и да не се дозволи јаката да се уништи толку брзо.

Копчиња на рамо на јакните

Копчињата за раменици на јакните се обични украси кои всушност имаат практична функција. Таквите јамки можат да помогнат вашата чанта да остане на рамото и да не се лизне надолу.

Јамката на грбот на кошулите

Кошулите со јамки на грбот биле навистина популарни меѓу морнарите кои немале многу простор за складирање на облеката, па затоа кошулите ги беселе за јамките.

Хоризонтална дупка за горното копче на кошулата

Веруваме дека сте забележале дека сите дупки за копчињата се вертикални, а горната е обично хоризонтално. Направено е специјално за копчето да не се откопчува ако одлучите да ставите вратоврска.

Лего

Производителите на Лего се грижат за своите млади обожаватели. Ова е причината зошто главата на секоја играчка има мала дупка во неа. Го пропушта воздухот во случај детето да ја проголта играчката.

Ремен на палто

Сега, ременот се става на палтата најмногу од декоративни причини, но првично се користеше за затегнување на униформата за да се направи силуетата тенка.

„Крилца“ на тетрапак сокови

„Крилјата“ на малите пакувања со сок им помагаат на децата: им го олеснуваат држењето за детето да не ја притиска премногу силно опаковката и содржината да не се истури.