Факт е дека раното дијагностицирање и препознавање на опасните бемки може да ни го спаси животот. Дури и најмалите промени заслужуваат да бидат проверени од дерматолог. Затоа за да бидете сигурни во своите познавања проверете колку добро можете да ги разликувате „нормалните“ од „абнормалните“ бенки на телото.