Пити со кашкавал - Многу брзи и лесни
Доколку ги обожавате брзите рецепти, тогаш овие пити сопченкарно брашно и кашкавал се токму идеалните за вас и вашите најблиски!Одлична замена за леб и совршен прилог кон останатите јадења.
Вкупно време30 минути мин
Оброк: закуска
Кујна: италијанска
Клучни зборови: кашкавалки, пити, пити со кашкавал
Порции: 4
- 200 гр тврд кашкавал (може и сирење)
- 300 гр пченкарно брашно
- 200 мл газирана вода
- 1 чешне лук
- 1 јајце
- 1 1/2 кафена лажица пециво
Изматете го јајцето и кон истото додадете ја газиранатавода, а потоа постепено додадете го брашното измешано со пецивото. Мешајте гисостојките, до добивање на густо тесто.
Сега земете ренде и врз добиеното тесто, изрендајте гокашкавалот. Следно, додадете го изгмечениот лук и измешајте добро, без да сеформираат грутки.
Растопете го путерот во тава, оформете плоснати пити одтестото и испечете ги на слаб оган, покривајќи ја тавата со капак. Резултатотќе ве изненади!