Ролати со крцкава кора – Совршена замена за класичните банички, готови за брзо време
Ви имаме покажано разни рецепти за мека и сочна баница, но многумина претпочитаат тестото да биде препечено и крцкаво. Затоа денес ви го претставуваме овој извонредно лесен рецепт.
Вкупно време30 минути мин
Оброк: Breakfast
Кујна: Italian
Клучни зборови: ролат, баница, банички, сирење
Порции: 4
- 1 пакет готови кори за баница
- 300 гр сирење
- 2 јајца
- 200 гр кисело млеко
- масло за готвење
Подгответе го филот: Во сад изматете ги јајцата и измешајте ги заедно со
сирењето и киселото млеко.
Внимателно одвиткајте ги корите на работната површина и премачкајте ја првата кора со масло за готвење.
Пресвиткајте ја истата на половина, поставете малку од филот и завиткајте ја во форма на ролат, но без многу да го затегнувате тестото.
На овој начин оформете ги сите преостанати кори, а потоа подредете ги една до друга во сад, претходно премачкан со масло.
Поставете ги баничките да се печат 20 минути во претходно загреана рерна на 180°C.