Зошто мажите кои стапуваат во брак со жени од друга земја може да бидат посреќни

Фраерите како Џорџ Клуни и Метју Меконахи ја пронајдоа својата среќа во љубовта прекрасни интернационални жени. Интеркултурните бракови се посебна работа што може да го промени животот на мажот на подобро. Не само што мажот може да научи многу од својата сопруга, туку може да има и повеќе можности во животот отколку порано.

1. Тие учат нов јазик

Ова може да биде совршен изговор, па дури имаат и свој личен учител. Иако и двајцата зборуваат на ист јазик, семејствата не можат, затоа ова е клучно за нивно запознавање. Се разбира, да се биде двојазичен (или тројазичен!) Има огромни придобивки за неговиот ум, бидејќи тој исто така ќе добие нова перспектива на светот.

2. Патуваат повеќе

Се разбира, со сопруга која има семејство во странство, доаѓаат многу патувања во странство. Ова може да биде совршена можност да додадат краток одмор на патот за посета на семејството и пријателите. Според една студија, ова всушност ги подобрува односите со зајакнување на комуникацијата, бидејќи паровите кои патуваат повеќе имаат помала веројатност да се разведат.

3. Добиваат две венчавки

Никогаш нема доволно причини за забава со пријателите и семејството и што е подобар изговор од свадбата!

4. Тие слават повеќе празници отколку порано

Споделувањето културни традиции може да биде возбудлив дел од секоја врска, особено кога станува збор за прослави и празници. Не само што сопрузите можат да започнат нови празници, туку тие можат да ги споделат своите сопствени традиции со своите жени, одново оживувајќи ја возбудата.

Споделувањето на овие моменти заедно може да биде важен дел од силниот брак, а студиите покажуваат дека здравиот брак носи огромни придобивки за нашето тело и ум.

5. Повторно се заљубуваат во храната

Со друга земја и култура доаѓа кујната, со други зборови, можност за откривање на ново омилено јадење. Храната може да биде влез во културата и е вкусен начин тој да разбере повеќе за неговата сопруга и од каде потекнува. Всушност, антрополозите сметаат дека храната е многу важна за нашите социјални односи и комуникација, бидејќи тоа е нешто што можеме да го споделиме заедно.

6. Тие имаат попаметни деца

Студиите покажуваат дека учењето на 2 јазици како дете позитивно влијае на вашиот ментален развој. Шансите се дека и мажот и жената ќе го воспитуваат своето дете на нивните мајчини јазици. Се разбира, секогаш постои дополнителен бонус да се живее далеку од двете домашни земји и да се воведе трет јазик за детето.

7. Тие го гледаат својот дом со свежи очи

Покажувањето на вашиот роден град или земја може да ви даде нова перспектива за тоа каде сте пораснале и живеете.

8. Тие добиваат поголемо внимание од својата сопруга

Ова е особено точно ако тој е во врска на далечина, како што често може да се случи во мултикултурни парови. Времето поминато заедно станува поскапоцено и дури може да ја зајакне врската на парот.

9. Тие имаат повеќе можности за работа

Бидејќи имањето меѓународна сопруга генерално може да значи дека зборува друг јазик, мажот може да избере да го научи и тој. Ова може да отвори многу можности на пазарот на трудот, за кои претходно не размислувал.

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *