На сите нас добро познат ни е стереотипот дека едноставно мажите не обраќаат внимание на деталите, како што тоа го прават жените. Жени внимаваат на стилот, боите, светлината и создаваат совршенство од сосема обични работи.

Во продолжение следува токму оваа разлика меѓу двата пола, претставена низ споредби кои жените ги споделија на социјалните мрежи, прикажувајќи како изгледа кога тие ги фотографираат своите партнери, а како кога партнерите ги фотографираат нив.

Малку е да се каже дека разликата е видливо драстична и притоа урнебесна:

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

#10

#11

#12

#13

#14

#15

#16

#17

#18

#19

#20

#21