Покрај затегнувањето на задникот и нозете, оваа вежба ја елиминира и болката во грбот, што ја прави едноставно неверојатна и од аспект на слабеењето и од здравствен аспект.

Повеќето луѓе поминуваат поголем дел од времето седејќи, без разлика дали станува за работното место или домот. Современиот начин на живот ни наметна работни места кои бараат работа на компјутер, како резултат на што страда токму грбот и се појавува болка.

Сепак, постои вежба која ги решава овие проблеми, а во исто време неверојатно ефикасно ги затегнува задникот и нозете. Ако сметате дека сега е вистинското време вашето тело да го врати во форма, оваа вежба е идеална за тоа.

Ако издвоите 6 минути секој ден за да го изведете овој мини тренинг, ќе забележите значителна разлика за само 2 недели.

Болката во долниот дел на грбот и во колената ќе исчезне, вашето држење на телото ќе биде значително подобрено, а вашиот омилен пар фармерки ќе ви стои извонредно.

Ова движење е насочено кон активирање на мускулите на глутеусот и бутовите, особено предните. Бидете упорни и резултатите нема да изостанат.