Додадете ги во еден сад омекнатиот путер, шеќер,от жолчката, млекото, пресаното брашно и какаото. Измешајте ги со малку миксер, без да го вклучувате, а потоа вклучете го и малку изматете ја смесата. Завршете го мешањето со рака.
Оставете ја смесата да отстои во садот, половина час во ладилникот. Потоа од истата обликувајте топчиња со големина по ваша желба.
Поставете хартија за печење во садот за печење. Со вилушка, малку изматете ја блеката, а потоа секое од формираното топче потопете го прво во белката, а потоа во лешниците, па наредете ги во садот за печење. Со прст или друг предмет, направете вдлабнатина во секое топче, а потоа поставете ги да се печат Печете во загреана рерна минути на 180°C. Колачињата треба да бидат меки кога ќе ги извадите. Поправете ги владбнатините и оставете да се изладат.
Растопете ги карамелата и млечното чоколадо. Додадете млеко во карамелата и растопете го на тивок оган во микробранова печка, додека не се соединат. Направете го истото со млечното чоколадо. Потоа оставете ги да се изладат.
Наполнете ги колачињата со добиениот фил, притоа оставете го истиот да се излади и затегне, а потоа сервирајте и уживајте во совршениот вкус!