Сомелете го бисквитите во блендер. Следно, растопете го путерот и измешајте го со бисквитите. Добиеното тесто додадете го во соодветен калап, лесно распоредете го и складирајте го во ладилникот.
Поставете ја павлаката да се приготвува на оган, додадете млеко и шеќер и веднаш штом течноста ќе зоврие, додадете го крем сирењето и мешајте додека не се стопи. За да побрзо ја направите смесата хомогена, користете маталка.
Отстранете ја смесата од оганот и оставете ја на страна,за кратко, а во меѓувреме растворете го желатинот. Потоа додадете го во смесата и измешајте. Не го додавајте желатинот во врела течност, за да не ги изгуби неговите својства.
Врз затегнатиот чизкејк додадете фил од манго и праски. Измешајте ги двата вида на овошје и во добиеното пире, растворете го шеќерот. Додадете шеќер колку што сакате, по ваш вкус.
Повторно потопете ги листовите желатин во ладна вода. Загрејте малку вода (не треба да врие) и растворете го желатинот во остата. Истурете во мешавината на овошје и промешајте.
Нанесете тенок слој од овошната мешавина врз чизкејкот и повторно ставете го во ладилникот, со цел желатинот да се зацврсти. Оставете го во ладилникот околу 4 часа, пред да сервирате.