Најпрво пригответе ја карамелата, што е многу едноставно. Поставете тава на умерен оган и започнете да го загревате шеќерот. По неколку минути, шеќерот ќе започне да ја променува бојата.
Мешајте со шпатула, за да топлината се распространи подеднакво на целата површина. Продолжете да го загревате шеќерот на слаб оган, додека да се претвори во светла карамела и се раствори.
Вака треба да изгледа крајниот резултат: Шеќерот претворен во течна карамела.
Готовата карамела веднаш исипете ја во соодветен сад и по ѕидовите, за да потоа ги покрие рабовите на тортата.
Во исто време изматете ги белките со 60 гр шеќер, а потоа внимателно поставете ги белките врз смесата од карамела и порамнете со шпатула.
Садот со тортата поставете го во поголема тава, а во тавата налејте малку вода, за да се добие ефект на водена пареа. Поставете ја тортата да се пече 35 минути во претходно загреана рерна на 160°C.
По 35 минути, белките ќе се зголемат и ќе потемнат. Извадете го садот и веднаш покријте го со хартија, а потоа оставете да се излади. Штом ќе се излади, при сервирањето, едноставно свртете го десертот, за да карамелот биде одозгора.