Растворете го квасецот во топла вода. Пресејте го брашното во голем сад, исипете ја солта, додадете го зејтинот, а потоа и растворениот квасец.
Започнете да ги мешате состојките прво со лажица, а откако тестото ќе се згусне, преместете го на работната површина и со рака, оформете топка од истото.
Штом ќе добиете мазна топка, покријте го тестото иоставете го на топло место да отстои 1 час.
По 1 час, повторно лесно замесете го тестото и истотообликувајте го во правоаголна форма, повторно со раце.
Следно, одозгора направете неколку засеци со остар нож и оставете го тестото да отстои 10-15 минути.
Печете 10 минути, на температура од 170°C. Откако тестото добро ќе се крене нагоре, зголемете ја температурата на 180°C и печете уште 30 минути.