Не секој е квалификуван да дава добри совети, особено не кога станува збор за решавање на љубовните маки, но некои луѓе се многу подобри во оваа област од останатите.

Доколку сакате да бидете во тек со „хороскопските случувања“ погледнете ја мобилната апликацијаХороскоп на македонски јазик, која можете бесплатно да си ја инсталирате на вашиот мобилен телефон преку Google Play (кликнете овде).

Астролозите тврдат дека трите хороскопски знаци во романтичната областа се брилијантни затоа се сметаат за најдобрите љубовни советници, па затоа и самите тие се најчесто најсреќните личности во љубовта.

Еве за кои 3 хороскопски знаци станува збор:

1. Девица

Девиците се познати по својата разумност и честопати ги гледаат работите појасно од другите, што ги прави одлични во давањето совети на остантите, во сите аспекти од животот, не само за љубовта. Сепак, дефинитивно е добра идеја да ги замолите за љубовен совет доколку имате таква мака, затоа што тие се рационални и нема само да застанат на ваша страна, за да ве утешат, туку ќе ви помогнат да ја разгледате секоја ситуација од различни агли, за да можете лесно да дојдете до решение.

2. Стрелец

Искрени и секогаш добронамерни, Стрелците нема да се двоумат да ви кажат кога сте виновни за вашите сопствени љубовни проблеми, а без влакна на јазикот ќе ви кажат каков е точно вашиот партнер, доколку имате проблем со истиот. Кога ќе ги прашате за совет, тие ќе се постават како објективни набудувачи и нема да ви го кажат она што сакате да го слушнете, туку она што е потребно за да се реши проблемот.

3. Риби

Луѓето родени во овој хороскопски знаци се обично емпатични, така што можат полесно да ги разберат туѓите емоции. Тие самите се прилично чувствителни, како и другите воднми знаци на хороскопот и она што ги прави поразлични од останатите во давањето љубовни совети е нивната смиреност и рационалност.