Светот на уметноста е како универзумот, без граници, особено бидејќи талентираните луѓе се се повеќе на број, а нивната креативност и фантазија немаат крај. Еден ваков талент ни доаѓа специфичен уметник. Во продолжение погледнете ги неговите извонредни дела.

Станува збор за уметникот по име Петер Чаквари, кој своето невообичаено хоби го претворил во вистински проект и создал и постојано ја развива идејата “Tiny Wasteland” или “Мала пустелија”, а концепот се заснива на претворање на обичните, секојдневни работи што ги користиме во домот, кои со помош на мали човечки фигури поставени во соодветна фантазиска сцена, создаваат надреални минијатурни светови.

Еве како изгледаа тие:

1. Експлозија на калинка

2. Во шумата од брокула

3. Пеглање на парите

4. Цензурирано!

5. Рандеву

6. “Реков чоколадна крофна!”

7. Работници на плута

8. Таа секогаш сакаше да плива во коктели

9. Уметници на тетоважи

10. Кон врвот!

11. Внатре во хаосот

12. “Штотуку ја премина границата, млада дамо!”

14. Таа сега спие со киселите краставички

15. Кошмар во кујната