Уметник фотографира жени од различни култури за да ни покаже дека убавината нема граници

Михаела Нороц е романска фотографка која се здоби со светско признание за нејзиниот проект наречен „Атлас на убавината“, кој е посветен на прикажување на убавината на жените од различни култури и земји од целиот свет. Нејзината моќна работа нагласува низа различни приказни, возрасти и начин на живот.

Ние се чувствуваме инспирирани од неверојатната работа на Норок, па собравме 23 нејзини фотографии кои го одземаат здивот за да покажеме дека убавината нема граници.

1. Романија

2. Мексико

3. Ирак

4. Германија

5. Намбија

6. Авганистан

7. Етиопија

8. Шпанија

9. Мјанмар

10. Јужна Кореја

11. Непал

12. Гватемала

13. Иран

14. Украина и Индија

15. Виетнам

16. Етиопија

17. Тајланд

18. Амазонија

19. Перу

20. Индија

21. Узбекистан

22. Португалија

23. Бангладеш

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *