Неодамна „Мистер Глобал“, односно машкиот натпревар по убавина се одржа во Тајланд. Оваа година 38 учесници решија да ја тестираат нивната сила, на еден многу уникатен начин.

На финалето кое се одржа сега на 26-ти Септември, во Бангкок, главната тема беше „Џентлмен кој инспирира“, а за таа цел учесниците ја облекоа традиционалната облека на нивната држава и на тој начин ја сполотија убавината и историјата.

Погледнете ги џентлмените кои навистина инспирираат:

1. Шри Ланка

2. Мексико

3. Панама

4. Индонезија

5. Јапонија

6. Хаити

7. Доминиканска Република

8. Јужна Африка

9. Кореја

10. Гуам

11. Виетнам

12. Тунис

13. Чешка

14. Тајланд

15. Шпанија

16. Лаос

17. Хонг Конг

18. Филипини

19. Тајван

20. Египет

21. САД

22. Швајцарија

23. Бразил

24. Непал

25. Шведска