ТЕСТ: Кој излез треба затвореникот да го избере за да избега?

Постојат 3 можни излези за бегство. На првиот излез стојат многу агресивни кучиња. На вториот излез е поставена бомба со 5-минутен тајмер (веќе е активиран). На третиот излез стои чувар со оружје. Кој излез треба затвореникот да го избере за успешно да избега?

Точното решение може да го пронајдете на следната страна.

Страници: 1 2

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *