Светски рекорди можете да ги срушите веднаш, без предходен тренинг

Некои светски рекорди најверојатно е невозможно да ги срушиме. Не можеме сите да да тренираме како Усеин Болт и да истрчаме 100 метри за само 9,58 секунди. Сепак, има некои достигнувања што навистина можеме да ги надминеме, дури и ако сме во удобноста на нашите домови.

Само повикајте го вашиот пријател да ви помогне и не заборавајте да ги снимите вашите обиди на видео за да имате докази.

1. Најбрзо време за пиење 17 мл вода

Рекорд: 1,75 секунди (Декември 2014 година)

2. Најгласен крик (од поединец)

Рекорд: 129 dBA (Октомври 2000 година)

3. Највеќе маици облечени во една минута (тим од 2)

Рекорд: 35 кошули (Јануари 2021)

4. Најмногу мачмелоу колачиња изедени во една минута

Рекорд: 25 колачиња со стандардна големина (Март 2013 година)

5. Најбрзо време да изедете порција  тестенини

Рекорд: 4 мл тестенини со сос за 26,69 секунди (Септември 2017 година)

6. Највеќе меурчиња направени со едно потопување на стапчето

Рекорд: 1.431 меурчиња (Септември 2020 година)

7. Најбрзо време да ја напишете азбуката на телефон со екран на допир

Рекорд: 3,91 секунди (Септември 2020 година)

8. Најмногу хамбургери изедени за 3 минути

Рекорд: 12 хамбургери со средна големина (Јули 2014 година)

9. Најбрзо плетење

Рекорд: 5.118 конци за 30 минути (Јуни 2005 година)

10. Највеќе лепливи белешки залепени на лице за 30 секунди

Рекорд: 38 лепливи белешки (Април 2018)

11. Најбрзо местење на постелнина

Рекорд: 1 голем кревет  за 1 минута и 9 секунди (Октомври 2018 година)

12. Највеќе ролни тоалетна хартија балансирани на главата

Рекорд : 56 ролни тоалетна хартија (Ноември 2020 година)

13. Највеќе ракоплескања во една минута

Рекорд што треба да се победи: 1.103 ракоплескања (Февруари 2018 година)

14. Најмногу скокања на една нога во една минута

Рекорд: 257 скокови (Март 2021 година)

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.