Што можат да откријат овие 7 мали детали во вашата бања за вас

Можеби не сте го знаеле ова, но како ги средувате предметите во вашата бања, може да открие многу факти за вас. Работите како што се дали ја превртувате вашата тоалетна хартија над или под, може да покажат работи за вашата личност. Но, пред да го отфрлите ова, прочитајте подолу за да дознаете што велат експертите за ова и проверете дали работите се совпаѓаат со вашиот начин на размислување.

1. Ролна тоалетна хартија

Ако ја поставувате „од горе“, тоа може да значи дека сте понаметлив тип и сакате да доминирате во ситуацијата. Сакате да бидете одговорни и ја цените организацијата и редот. Ако ви се допаѓа вашата хартија „од доле“, можеби ќе бидете повеќе од тивок тип. Вие би можеле да бидете порелаксирани и посигурни, според еден експерт. И има некои луѓе кои претпочитаат кој било начин – ова би значело дека тие го минимизираат конфликтот и се пофлексибилни.

2. Кабинет за бања

Орманот за бања е место каде што сите чуваме лични работи, како лекови, пинцети, завои или што било друго што можеби ќе ни треба. Дали сите се наредени внатре таму, една над друга? Па, овој неуреден аранжман може да покаже дека сакате да истражувате и да ги надминувате традиционалните стандарди. Можеби сте креативна личност со многу нови и светли идеи.

Ако имате сè средено и уредно, тоа може да значи дека нередот создава напнатост во вас. На крајот, сè е во врска со вашата личност. Ако обично сте средена личност, тогаш неуредноста воопшто не ве вознемирува. Меѓутоа, ако обично сте личност што одржува сè чисто и под конец и одеднаш започне да биде невнимателно и неуредно, тоа може да биде знак на депресија.

3. Капак од тоалет

Ова беше долга дебата. Тоа навистина зависи од тоа кој живее во куќата. За удобност, тоалетното седиште треба да се остави надолу ако има повеќе жени во куќата или ако бројот на жени е еднаков на бројот на мажи, како што покажуваат повеќе студии. Ако е обратно, тогаш треба да биде горе.

Ако ова не е прашање за конфликт во вашето семејство, тоа значи дека можеби сте личност која претпочита мирна средина.

4. Шишиња

Ако чувате премногу шишиња шампон, гелови за туширање, балсами и креми наоколу, а некои од нив се празни, тоа значи дека би можеле да имате голем фактор на стрес во вашиот живот. Нередот може да направи да се чувствувате виновни што не сте поорганизирани, заедно со чувството на стрес, и психички и физички. Исто така, може да му сигнализира на вашиот мозок дека вашата работа никогаш не е завршена. Исто така може да ве натера да се чувствувате засрамени.

Од друга страна, ако вашата бања е премногу празна и сè што имате е само сапун и шампон, ова може да значи дека грижата за вашето тело не е еден од главните приоритети.

5. Бојата на вашата бања

Како ја боите или украсувате вашата бања, исто така може да открие многу за вас. На пример, ако вашите sидови се портокалови, можеби сте социјална пеперутка, но исто така сте аспиративни и интелигентни. Целосно белите бањи откриваат дека нивните сопственици се мирни. Розовите бањи беа многу популарни во одреден момент, и тоа е многу смирувачка нијанса.

Црното, од друга страна, е многу формално, покажува достоинствена и избалансирана индивидуа. Светло сината боја прикажува чувствителна и либерална личност. Црвената боја е силна боја, па ако ја имате оваа боја во нашата бања, можеби сте духовити и приврзани.

6. Мијалник и када

Напишани се многу книги за моќната психологија што стои зад чистотата (и ова нема да заврши наскоро). Едноставно кажано, ако често миете мијалник и када, тогаш има поголема шанса да бидете поздрави од луѓето со несреден мијалник, според различни студии.

Плус, луѓето чувствуваат потреба да бидат организирани затоа што, на атомско ниво, имаме тенденција да бидеме многу добро регулирани и организирани. Значи, можеби ќе почувствуваме потреба да го рефлектираме ова и надвор. И штом овие работи се исчистат, вие се чувствувате подобро со себе. И, тоа ве одржува продуктивни и рамномерни, да не заборавиме на физичкиот напор што ви треба за чистење на када.

7. Општа слика

Ако влезете во вашата бања и разгледате наоколу, каков е целиот впечаток? Дали изгледа чисто или хаотично? Ако посакувате непорочност и целосна организација, тоа е многу убав квалитет да го имате. Но, ако е само еден мал неред ве вади од такт, тогаш можеби ќе сакате да погледнете што е опсесивно-компулсивно однесување, инаку познато како OCD.

Ако вашата бања изгледа хаотично на прв поглед, но точно знаете каде е секоја мала работа, нема ништо лошо во ова. Многу луѓе се неуредни и се сосема во ред со тоа. Всушност, ако не ви пречат мали детали, можеби ќе бидете покреативни, опуштени и спонтани.

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *