Милениците имаат огромно влијание врз семејната атмосфера, бидејќи се неверојатен извор на позитивна енергија, а со тоа и позитивно влијаат врз развојот на децата.

Покрај тоа што ги учат на одговорност и ги штитат, следното видео докажува дека милениците и децата знаат да бидат и непобедливи сојузници кога станува збор за забавата