Не постои постои полесен начин да ја отстраните негативната енергија од домот и да ја наполните со неверојатно многу здравје, среќа и просперитет, со поставувањето на овие собни растенија низ просториите.

Еве кои 10 чудесни собни растенија се смета дека поседуваат неверојатна моќ да внесат позитивна енергија во вашиот дом:

1. Спатифилум

2. Сенополија

3. Кинески хибискус

4. Хоја

5. Мирта

6. Аихризон

7. Калатеа

8. Хлорофитум

9. Кисела

10. Антуриум