Скришни места во вашата куќа што крадците никогаш не ги проверуваат

Кога ќе провалат во вашиот дом, крадците ќе се обидат да земат што повеќе вредни работи за што помалку време. Тие најчесто бараат пари, накит или други помали вредни работи во места како фиоки, вазни и чанти.

Ова е листа на работи кои крадците ретко ги проверуваат па затоа се одлични за да ги чувате вашите скапоцени работи.

Направете конзерва за складирање.

Испразнете ја конзервата и ставети ги вашите вредни работи внатре. Никој нема да се сомнева во евтина конзерва.

Саксија со цвеќе.

Само ставете ги парите во шише или пластична кеса и закопајте ги под растението. Крадците нема да почнат да копаат по вашите цвеќиња, особено ако имате многу.

Користете го ѕидниот часовник.

Да, може да ги скрие вашите пари таму! Ниту еден крадец нема да влезе во вашата куќа и да се сомнева дека вашиот обичен часовник може да изненади. Само отворете го часовникот, направете простор за складирање и закачете го на ѕидот.

Не ги фрлајте старите патики.

Сигурно ниту еден крадец не би сакал да го залепи лицето во стара, смрдлива патика, па затоа тоа е одлично место за криење пари. Не користете го овој трик со скапи патики, затоа што веројатно и тие ќе ги земат.

Направете неколку измени во вашиот семеен албум.

Ова е уште едно одлично место за криење! На крајот на краиштата, никој не гледа во вашите семејни албуми со фотографии, тие се тука само за да ги прелистувате повремено.

Набавете си лажен штекер.

Ова е неверојатно место за криење затоа што никој крадец нема да провери во вашиот штекер.

Ставете што повеќе кутии во вашата гаража.

Најдобар начин да се збуни крадецот е да имате многу кутии, како кутија на која пишува „кујнски прибор“ или „градинарски алат“, на пример. Тие само треба да бидат кутии што изгледаат обични и нормални. Во тие кутии, можете да ги скриете своите вредни предмети.

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.