Самохрана мајка на шест деца, на нејзино големо изненадување забременила со уште осум, еве како изгледа ден во нејзиниот живот

Замислете дека треба да се грижите за четиринаесет деца одеднаш. Тоа е животот на Надја која неверојатно добро управува со тешката улога на мајка. Кога родила осум деца одеднаш, луѓето се сомневале дека ќе може да се снајде со сите нив, но со текот на годините Надја докажа дека сите грешат.

Ние се восхитуваме на ова големо семејство и сакаме да ви ја раскажеме нивната приказна.

Планирала да има само уште едно дете по веќе родени шест

 

Како единец, Надја секогаш сакала да има големо семејство. За жал, таа страда од медицински проблеми што не дозволуваат природно да забремени. Одлучна, Надја заштедила пари за ин витро третмани и станала мајка на шест деца. Но, таа сакала уште. Надија одлучила да се обиде уште еднаш, а подоцна открила дека наместо едно, ќе има уште осум деца.

Бременоста си го земала данокот врз нејзиното тело.

 

Според Надја, таа започнала да „покажува знаци на бременост“ по само девет дена и нејзиниот стомак станал заоблен и широк. По 6 месеци, таа го скршила реброто и морала да лежи во кревет шест недели додека мајка ѝ се грижела за неа. Поради компликации, бебињата се родиле со царски рез.

Големото семејство живее во куќа со три спални соби.

 

Кога се родиле децата, Надја била невработена и живела со својата мајка, но по породувањето работела напорно и ја прифаќала секоја работа што можела да ја добие. Во моментов, семејството живее во куќа со три соби во округот Оринџ, САД.

 

Водат вегански начин на живот.

 

Надја верува во моќта на здравата храна и практикува да вегански начин на исхрана. Нејзините деца го делат ова мислење и сакаат да ја следат својата мајка.

Надија вели дека нејзините деца јадат „органска, растителна храна без скоро никакви дополнителни состојки“, освен зачините, и тврди дека нивниот вегански начин на живот ги штити од болести.

Што се однесува до студиите, децата засега учат онлајн, што значи уште повеќе работа за мајката, но таа одлично се снаоѓа.

 

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.