Екологијата е од голема важност за нашата планета, при што денес ви откривме креативен начин како да ја зголемите вашата еколошка свест.

Во продолжение следуваат идеи како генијално да ги искористите празните стаклени шишиња, кои веќе не ви се потребни, а од кои можете да направите толку извонредни работи, на кои сите ќе ви се воодушевуваат.

Како да ги употребите шишињата

1. Цветна декорација од шишиња

За реализирањето на овој уметнички проект, сè што треба да направите е да соберете доволен број шишиња за формирање целосен круг, притоа шишињата потребно е да бидат во иста големина и во иста боја.

2. Визба декорирана со шишиња

Идејата е создавање на едно уникатно место во вашиот двор, во кое најдобро ќе се релаксирате.

3. Ограда од шишиња

Дрвените или оградите од бетон секогаш се класичен и прв избор на повеќето, но оградата од шишиња ќе ви го направи секој ден уште поубав!

4. Лампа од шишиња

Сенките од шишињата имаат способност нежно да ја рефлектират електричната светлина, при што на овој начин во вашиот дом ќе се создаде извонредно и пријатно чувство на удобност.

И ноќната и надворешна лампа се фантастични идеи!

5. Уникатни свеќници

Совршена идеја која ќе ја надополни вашата романтична вечера

6. Полевање на растенијата на принцип на капки

Овој трик ќе ви помогне полесно да ги одржувате и наводнувате вашите домашни билки, кога ќе бидете принудени да отсуствувате од домот на неколку дена.

7. Мали корисни нешта за домот

8. Создавање смирувачка мелодија од шишиња+ ветар

Со таков ефективен инструмент, ќе го направите вашиот дом извор на бескрајна позитивна енергија!