Во оваа статија ќе зборуваме за еден многу едноставен начин како да се ослободите од забниот камен и лесно да ги избелите вашите заби, употребувајќи само неколку капки од оваа течност.

Станува збор за употребата на водороден пероксид т.н хидроген која може да ја пронајдете во аптеките. Ова природно соединение се состои само од вода и кислород, а благодарение на неговата моќ, може да се отстрани забен камен, габички, лош здив, дури и болки во грлото.

Доколку ова соединение се надополни со сода бикарбона, тогаш ќе добиете уникатна смеса, која ќе ви помогне да се ослободите од:

  • Заби кои потемнуваат
  • Пожолтени заби
  • Лош здив
  • Забен камен

Основни методи за употреба на хидроген за избелување на забите

  1. Додадете неколку капки хидроген кон пастата за заби и потоа измијте ги забите на вообичаениот начин. По третманот, добро исплакнете ја вашата уста со вода.
  2. Измешајте неколку капки од хидрогенот со сода бикарбона, додека да добиете смеса во форма на паста, со која е потребно да ги измиете забите. По третманот, добро исплакнете ја вашата уста со вода.
  3. Додадете малку хидроген во чаша вода и исплакнете ја устата со добиената смеса.

Не заборавајте дека ова средство е релативно агресивен оксидатор и доколку претерано често се користи за забите, може да ја оштети глеѓта како и непцата. Поради тоа не се препорачува да се употребува истиот повеќе од еднаш неделно.

Воедно, пред употреба на било какви алтернативни рецепти, консултирајте се со лекар- специјалист.