Науката и официјално потврди, дека луѓето можат да ја исцрпуваат енергијата од другите. Неодамнешно истражување откри дека растенијата може да црпат енергија од други растенија, а истото може да го прават и луѓето.

Д-р Олаф Кру, кој го предводеше истражувањето, долго време со својот тим го набљудувале однесувањето на растенијата и успеале да докажат дека истите добивале енергија од останатите растенија, особено во периодите кога немале извор на енергија.

„Ова е првпат ваквото однесување да биде докажано по растителен пат. Успеавме до одреден степен, на еден начин, да сведочиме како едни растенија јадат, односно исцрпуваат други растенија.“- вели Кру.

Тој, оваа карактеристика ја изедначува и со однесувањето на луѓето, кои шират негативна енергија и ја исцрпуваат енергијата од останатите.

Еве како лесно да се заштитите од истите:

1. Врска со земјата

Чекорете боси или седнете на земја, секој пат кога се чувствувате исцрпени. Овие трикови навистина функционираат, бидејќи земјата има свој уникатен начин на балансирање на енергиите.

2. Прочистување

За да се прочистите од негативната енергија, употребете градинарски чај или капете се во морска сол. Колку и необично да изгледа оваа идеја

3. Стојте подалеку од негативноста

Направете сето возможно, за да стоите подалеку од негативните енергии, без значење дали доаѓаат од определни предмети, места или луѓе.