Позната како муза на Алфред Хичкок, синооката убавица исто така го зароби срцето на принцот Рение од Монако, на Канскиот филмски фестивал во далечната 1955-та година.

Така Грејс стана принцеза на само 26 години, а го задржа и угледот на една од најпознатите златни девојки на Холивуд, која беше позната по својот истакнат и препознатлив стил, бисерен и дијамантски накит, Ермес чантите и Диор фустаните.

Следните 11 фотографии докажуваат дека не само стилот, туку и убавината на младата принцеза се безвременски: