Среќната слика на хероите на нашата приказна може да ве измами да помислите дека нивниот пат кон создавање на љубовно гнездо е лесен. Но, и двајцата поминале низ многу тешкотии и предрасуди.

Сакаме да го запознаеме семејството Климентс со нашата публика и веруваме дека нивната љубовна приказна ќе ве инспирира и ќе ги промени ставовите на луѓето.

Запознајте го семејството Климентс, среќна брачна двојка која го уништува стандардниот поим за врска.

Винстон Бен Климентс е оратор, претприемач и ментор. Мејфер Клементс е исто така ораторка, и писателка. Нивната љубовна приказна можеше да помине незабележана, но има една работа по која се издвојува. На Винстон му беше „предвидено дека ќе живее  изолиран и болен живот поради ретко нарушување на коските“. Така, приказната станува интересна.

Винстон и Мејфер отворено зборуваат за нивната меѓусебна врска и ги инспирираат паровите во слични услови да не се плашат да ги изразат своите чувства.

Патот на Винстон не беше лесен, но го направи силен.

Винстон е роден со ретка генетска состојба наречена osteogenesis imperfecta, позната и како болест на кршливи коски. Состојбата ги прави коските личноста премногу кревки и, како што вели Винстон, „дури и обичен пад може да биде фатален“.

Тој открива дека претрпел повеќе од 200 фрактури и поминал значителен дел од својот живот на рехабилитација за лекување на повредите.

Семејството на Винстон секогаш било тука за него. „Имав среќа што освоив „семејна лотарија“, вели тој. „Дури од мали нозе, тие ми дадоа силна основа за физичка и емоционална поддршка. Исто така, секогаш ме туркаа и ме охрабруваа да размислувам за поголемата слика и да не се задоволувам само со ограничен начин на живот “. Поради ова, тој израсна во внимателен и силен човек.

Предрасудите на луѓето се посилни од тешкотиите со кои се соочуваат.

И покрај неговиот тежок пат, Винстон успева да води нормален начин на живот. „Вистина е дека Винстон мора да направи многу работи поинаку во споредба со просечниот човек, но тој е сепак многу независен и многу поспособен отколку што може да се замисли“, споделува Мејфер. Винстон може сам да вози автомобил. Живееше само во својот стан со години пред тој и Мејфер да се венчаат. Тој исто така може да патува низ целиот свет за да говори на настани.

„Единственото нешто со кое навистина морав да научам да се справувам е товарот од претпоставките на другите луѓе“, додава Мејфер.

Сега Винстон и Мејфер ќе станат родители за прв пат.

Неодамна, парот објави дека го чекаат своето прво дете. „Едно нешто за што се согласивме е дека сакаме да имаме деца“, споделува Винстон.

Зборувајќи за бременоста, Мејфер додава: „Кога луѓето не` прашуваат„ како? “, Ние им кажуваме дека љубовта што ја гледате не е резултат на „ треба да биде“, туку производ на избор. Избор да ја надминеме секоја пречка“.

Двојката има за цел да го промени мислењето на луѓето за меѓусебните односи.

Објавата за бременост привлече значајно внимание кон парот и покрена прашања за инклузивност. „За многу луѓе, во нивните умови, тоа не е нешто што би требало да биде можно за лице со попреченост“, споделува Винстон. Целта на парот е да го смени начинот на кој луѓето гледаат на „нормалните“ односи и родителството.

„Многу од она што го правиме ги разбива митови и навистина им помага на луѓето да се справат со сопствените несвесни предрасуди што можеби ги имаат“, додава Мејфер.