45-годишна мајка на три деца, Љубов Лауфер, од Москва, прво решила да се ослободи од имплантите што ги ставила пред седум години, заради обесените гради. Операцијата била успешна, но тогаш започнал вистински кошмар.

Љубов планирала да направи липофилинг т.е да ги отстрани маснотии од стомакот и страните и со истите да ги зголеми градите. Лекарот ја закажал опрерацијата на жената по само 3 месеци, кога лузните на ткивата не биле Почнав да плачам, а тој ме смири: Ме увери дека е одличен специјалист – и сè ќе биде во ред. Сè уште не можам да сфатам зошто им попуштив на овие убедувања и се согласив на операцијата. И, исто така, направив огромна грешка: Побарав остатокот од маснотиите да ги вметне во задникот за да го направи позаоблен. Кога би знаела порано! “ – вели пациентката.

Љубов плати 400 илјади за операцијата, а кога се разбуди од анестезија, ја измачуваше страшна болка. Сепак, лекарот не брзаше да ја провери состојбата на истата, кој без нејзино барање и знаење нејзиниот задник го претвори како препознатливата позадина на Кардашијан. Жената итно се вратила во главниот град и ги побарала локалните специјалисти, а тие биле згрозени од она што го виделе: Телото на Љубов беше унаказено 80%, бидејќи кога хирургот ја испумпуваше маснотијата, тој „ го исече ткивото одвнатре“.

“Се чинеше како стомакот да ми се „искина“ на половина, градите да ми станаа едната помала од другата и целата работа да е едноставно- кошмар! Но, најлошото нешто беше големината на задникот! Како би реагирале ако одите на хирург да ги поправите градите и да се разбудите со позадина на Кардашијан?“ – вели Љубов Лауфер.

Сега Љубов се обидува да се помири со својот изглед и забележува дека, во најдобар случај, лекарите ќе можат да помогнат за нејзиниот случај, но само непходно е да помине 1 година. Сепак, Љубов не само што не доби никакво извинување од клиниката, туку откако им беше нарушен публицитетот, клиниката поднесе тужба со барање од милион рубли. Љубов нема намера да се откаже и таа исто така ќе оди на суд.