Многумина од нас заборавија што всушност е авантуристички дух. Но, зарем не е забавно да се направи нешто против јавното мислење? Дури и ако е само мала ситница што не може да промени ништо – зошто да не ги зачините работите малку?

На крајот на краиштата, секој еден од нас е барем малку бунтовен одвнатре. А следните 16 луѓе дефинитивно се малку повеќе од бунтовни што едноставно не се плашат дека ќе бидат казнети за нивните постапки:

1. „Симни се, влегуваме јас и моите колбаси!“

2. „Ги свртев обрато сите  200 столови во мојата сала за предавања кон задниот дел“

3. „Војната на газираните сокови штотуку започна“

4. „Прво го пресеков на „вистинскиот“ начин, а потоа помислив:„ Имам скоро 30 години, можам да го јадам како што сакам“

5. „Денес за прв пат ги забележав батериите и полначот на мојот цимер“.

6. Ајкула од ИКЕА го крши законот

7. „Носам костум и вратоврска, но мојот внатрешен бунтовник не е заборавен“

8. Кабел од Нинтендо се користи на Xbox – нека започне борбата на конзолите!

9. „Јадете што сакате. Ова е слободна земја “.

10. „Се чувствувам многу кул“.

11. Брачна двојка влезе во продавницата на Ејпл. Обратете внимание на кесата на сопругот.

12. „Не се дозволени миленичиња“.

13.  „Една кутија не може да ми каже каде да ја ставам мојата пити“

14. „Користете го лактот“.

15. „Ова ми е домашното по математика на мојот четвртоодделенец. Ми рече: „На овој начин, дури и не мора многу да мислам.““

16. „Го отворив од спротивната страна“