Светот е навистина едно чудесно место!

Во Индија се откриени верверички од видот „Малабар“. Верверичките исто така се познати под името „Шекру“, а се карактеризираат извонредно шарено крзно.

За повеќето луѓе, стандардниот изглед на верверичките се поврзува со еднобојното кафеаво крзно, па затоа откако беше откриен овој вид, илјадници луѓе не можат да здивнат од тоа колку многу се воодушевени од величествените верверички.

А кога ќе ги видите, ќе ви стане јасно зошто светот полуде постилските крзнени животни!