Полицијата во Тајланд мора да го разбуди крадецот откако заспал додека ограбувал куќа

Полицаец во Тајланд не мораше да се потруди многу за да го пронајде провалникот кој се обиде да му ја ограби куќата бидејќи заспал во една од спалните соби.

Сакда ЏЕмпрасерт се разбуди среде ноќ од звукот на климатизацијата што доаѓаше од собата на неговата ќерка.

Да беше во вообичаен ден, ова немаше да го натера да стане од кревет, но неговата ќерка беше надвор од градот неколку дена.

 

На негово изненадување, тој влегол во нејзината соба да пронајде човек како спие во нејзиниот кревет.

Според видеото добиено од тајландскиот весник Ком Чад Луек, се слуша како полицаецот му вика на човекот, будејќи го од сон. Човекот ја поткрева главата нагоре, гледа збунето наоколу, бидејќи тоне во реалноста за тоа што се случило.

Осомничениот, Атит Кин Кун Туд, наводно влегол во домот со намера да изврши кражба, но се уморил.

Тој ја вклучи климатизацијата и планирал да спие кратко, но се успал многу подолго.

Иако не украл ништо, Туд сепак беше обвинет за влегување на имотот без дозвола.

 

Не е прв пат крадец да заспие откако се одморил во климатизирана просторија.

Во Септември 2020 година, 21-годишен човек кој упаднал во дом во индиската област Источен Годавари заспал под креветот на човекот што се обидувал да го ограби.

Провалникот, кој беше објавен само како Бабу, внимателно ја испланирал кражбата, проучувајќи ја дневната рутина на сопственикот на куќата и забележувајќи каде ги чува своите пари.

Бабу влегол во куќата на Сати Венкат Реди околу 4 часот наутро на 12 Септември и решил да дремне кратко во климатизираната спална соба на Реди.

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *